Rast prihoda i dobiti uljare Dijamant

Bez autora
Mar 21 2013

Zrenjaninska uljara Dijamant, koja je proteklih nekoliko meseci isplatila gro manjinskih akcionara koji su bili nesaglasni po osnovu novog zaduživanja kompanije, objavila je odlične poslovne rezultate za proteklu godinu. Poslovni prihod Dijamanta povećan je za 17,5 posto na 16,4 milijarde dinara, dok je prihod od prodaje iznosio nepunih 16 milijardi dinara, i veći je za 21,6 posto. Poslovna dobit Dijamanta bila je najveća otkada ova kompanija posluje u Srbiji i iznosila je 2,5 milijardi dinara, što je za 85,2 posto više u odnosu na 2011. godinu. Uprkos visokim finansijskim rashodima, neto dobitak ove uljare iznosio je 1,5 milijardi dinara i bio je veći za 72,4 posto.

Rast prihoda i dobiti uljare DijamantZrenjaninska uljara Dijamant, koja je proteklih nekoliko meseci isplatila gro manjinskih akcionara koji su bili nesaglasni po osnovu novog zaduživanja kompanije, objavila je odlične poslovne rezultate za proteklu godinu.

Poslovni prihod Dijamanta povećan je za 17,5 posto na 16,4 milijarde dinara, dok je prihod od prodaje iznosio nepunih 16 milijardi dinara, i veći je za 21,6 posto.

Poslovna dobit Dijamanta bila je najveća otkada ova kompanija posluje u Srbiji i iznosila je 2,5 milijardi dinara, što je za 85,2 posto više u odnosu na 2011. godinu.

Uprkos visokim finansijskim rashodima, neto dobitak ove uljare iznosio je 1,5 milijardi dinara i bio je veći za 72,4 posto.

Dugoročne obaveze i rezervisanja Dijamanta na kraju 2012. godine porasle su za 17,6 osto na 11,3 milijarde dinara, pre svega usled rasta dugoročnih obaveza koje su skočile osam puta na 2,4 milijarde dinara.

Knjigovodstvena vrednost akcija Dijamanta, koji posluje pod kontrolom Agrokora, na kraju prošle godine iznosila je 34.353 dinara dok su nesaglasni akcionari isplaćivani na ceni od 29.914 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik